Ajankohtaista

15-12-2019

Porukalla pääosaan -hanke on päättynyt.

Kokemuksia, ajatuksia, tuloksia ja näkemyksiä on kerätty hankkeen julkaisuihin, joista listaus löytyy kohdasta julkaisut. Kehittämistyö kuitenkin jatkuu, maailma ei tullut valmiiksi vieläkään.

Kiitos rahoittajalle toiminnan mahdollistamisesta ja kaikille mukana olleille opiskelijoista kumppaneihin, kummeihin, osatoteuttajiin, ohjausryhmän jäseniin ja muuten vaan hengessä tsempanneisiin!

 

14-12-2019

Hankkeen tavoitteet ovat viittä vaille tässä. Perusopintoja on saatettu päätökseen, aikuisten perusopetusta kehitetty, taideprojektit toteutettu ja pian ovat kaikki hankkeen julkaisutkin ulkona.

13-11-2019

Porukalla pääosaan -hankkeen ensimmäiset julkaisut ovat saapuneet painosta. Selkokielellä kirjoitetussa teoksessa kerrotaan Suomeen muuttaneiden nuorten tarinoita, jotka käsittelevät uuteen kotimaahan tutustumista ja suhdetta suomalaisuuteen. Vain suomenkielisen tekstin sisältävällä julkaisulla on Selkotunnus, joka on merkki siitä, että teos täyttää selkokielen kriteerit.

Teoksesta on kaksi versiota, joista toinen on kirjoitettu sekä suomeksi että englanniksi ja toinen vain suomeksi.

Tiina Valkendorff, Päivi Ruutiainen & Anna Louhensalo (toim.) 2019. Odotan aurinkoa. Tarinoita Suomeen tutustumisesta. / Waiting for the sun. Humanistisen ammattikorkeakoulun julkaisuja, 85. 

Tiina Valkendorff, Päivi Ruutiainen & Anna Louhensalo (toim.) 2019. Odotan aurinkoa. Selkokielisiä tarinoita Suomeen tutustumisesta. Humanistisen ammattikorkeakoulun julkaisuja, 89.

 

Odotan aurinkoa on selkokielinen kirja maahanmuutosta Suomeen.

4-11-2019 

Porukalla pääosaan -hankkeen loppuseminaari pidetään 15.11.2019 klo 9.00-11.30.

Tapahtumapaikkana on Eurooppasali Helsingin Kampissa. Tapahtumassa kerrotaan hankkeen kohokohdista ja keskeisistä tuloksista.

Tervetuloa! Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

 

19-09-2019

Syksyn 2019 aikana päätetään Porukalla pääosaan -hankkeen matka. Työn alla ovat hanketta koskevat julkaisut.

Hankkeen loppuseminaari pidetään Eurooppasalissa 15.11. klo 9.30-11.00.  Tilaisuus on avoin kaikille. Loppuseminaarissa muistellaan hankkeen kohokohtia, esitellään tärkeimmät tulokset ja julkaistaan hankkeessa tuotettu selkokirja: Odotan aurinkoa. Tarinoita Suomeen tutustumisesta. 

31-05-2019

Opiskelu Porukalla pääosaan -hankkeessa on päättynyt. Toukokuun viimeisenä päivänä juhlimme hankkeessa perusopintonsa päättäneitä nuoria! Onnittelut opiskelijoille ja menestystä tulevaan!

13-03-2019

Kiasman teatterin lavalla nähtiin Maaliskuussa Porukalla pääosaan -hankkeessa tuotettu Mashallah -esitys. Esityspäiviä oli yhteensä neljä. Yleisöä oli mukana runsaasti, ja katsojina oli erityisen paljon koululaisia ja opiskelijoita sekä maahan muuttaneita. Kiitos Heta Kuchka, Sanna From, Zodiakin senioritanssijat ja aikuislukion opiskelijat. Yleisölle kiitos kannustuksesta!

25-02-2019

Sanna From – Heta Kuchka: Mashallah

Porukalla pääosaan -hankkeen yhteydessö tuotetun Mashallah -teoksen esityspäivät lähestyvät. Teoksen on tuottanut mediataitelija Heta Kchka sekä hankkeen osatoteuttaja Zodiakin tanssitaiteilija Sanna From yhdessä hankkeen kohderyhmään kuuluvien nuorten sekä Zodiakin senioritanssijoiden kanssa.

Lehdistötiedote:  Mashallah_tiedote_190219

 

 

Kuva: Heta Kuchka

 

05-02-2019

Porukalla pääosaan -hankkeen toinen lukuvuosi on edennyt jo kevätkaudelle! Kuluneen lukuvuoden aikana opiskelijat ovat harjoitelleet suomen kieltä hankkeen osatoteuttaja Zodiakin kehittämän TALK-menetelmän avulla. Harjoituksia on vetänyt tanssitaiteilija Sanna From yhteistyössä mediataiteilija Heta Kuchkan kanssa.  Opiskelijoiden kielenopiskelua osana harjoituksia ovat olleet tukemassa myös opettajat Mari Nikonen ja Anna Louhensalo.  Yhteistyö huipentuu Mashallah -nimiseen esitykseen Kiasmassa. Esityksessä on mukana osa hankkeen opiskelijoista sekä Zodiakin senioritanssijat.

Lisätietoa: https://www.zodiak.fi/kalenteri/sanna-heta-kuchka-mashallah-m-sh-llh

Esityspäivät ovat: 7.3., 9.3., 12.3. ja 13.3.

Tervetuloa!

 

01-09-2018

Uusi lukukausi on käynnistynyt Helsingin aikuislukiossa! Tämän lukuvuoden aikana yhteistyötä tehdään Zodiakin kanssa. Helsingin aikuislukion opiskelijoita taiteen pariin ohjaavat tanssitaitelija Sanna From ja kuvataitelija Heta Kuchka.

 

18-04-2018

Porukalla pääosaan -hankkeeseen haetaan uusia opiskelijoita suorittamaan peruskoulun päättövaiheen opintoja!

Opiskelu alkaa elokuun lopussa 2018.

Opiskelijavalinnat: Haastatteluja pidetään Helsingin aikuislukiossa (Kajaaninlinnatie 10)  22.5.2018 ja 5.6.2018 sekä sopimuksen mukaan.

Jos olet kiinnostunut opiskelemaan uudenlaisella tavalla osana Porukalla pääosaan -hanketta tai tiedät jonkun, joka voisi olla sopiva, ota Porukalla pääosaan -hankkeen tiimiin yhteyttä.

Tiina Valkendorff, projektipäällikkö (tiina.valkendorff@humak.fi, puh. 0400349283)

Päivi Ruutiainen, projektityöntekijä (paivi.ruutiainen@humak.fi, puh. 0207621205)

Katri Kotilainen, Helsingin aikuislukion virka-apulaisrehtori (katri.kotilainen@edu.hel.fi, puh. 0406830581)

 

Helsingin aikuislukio kutsuu uusia opiskelijoita joukkoon.

 

 

15-04-2018

 

Terveisiä Porukalla pääosaan -hanketiimiltä. Toukokuussa kokoonnuimme yhteiseen kehittämispäivään.

Kuvassa mukana vasemmalta lukien kulttuurituottajaopiskelija Pii Haikka, yhteisöpedagogiopiskelija Judit Kemppilä, projektipäällikkö Tiina Valkendorff, projektityöntekijä Päivi Ruutiainen, kulttuurituottajaopiskelija Tiina Juntunen, kulttuurituottajaopiskelija Emilia Ryynänen, kulttuurituottajaopiskelija Seppo Lahtinen ja edessä yhteisöpedagogiopiskelija Zabi Yawari.

 

12-04-2018

Porukalla pääosaan -nuoret Nurmijärvellä seikkailemassa ja suorittamassa biologian opintojaan

Torstaina, 12.4. Porukalla-hankkeen nuorilla oli seikkailujen päivä, kun tehtiin matka Itä-Helsingistä Nurmijärvelle. Päivä käynnistyi Itäkeskuksesta klo 9.30.

Päivän ideoivat kolmannen vuosikurssin yhteispedagogiaopiskelijat Johanna Sutinen ja Katiina Korpela. Päivä liittyi osana heidän opinnäytetyökokonaisuuteensa.

Seikkailukasvatuspäivän osallistujia olivat Porukalla pääosaan -hankkeen nuoret opiskelijat. Seikkailukasvatuspäivässä yhdistyi huvi ja hyöty: seikkailupolku oli osa Porukalla pääosaan -opiskelijoiden biologian kurssia, joka toteutettiin uuden opetussuunnitelman hengessä autenttisessa ympäristössä – metsässä.

Päivää seuraamassa olivat myös Helsingin aikuislukion virka-apulaisrehtori Katri Kotilainen sekä biologian opettaja Suvi Niemi-Kapee.

 

18-08-2017

Opiskelu Helsingin aikuislukion perusopetuksen päättövaiheen linjalla alkaa virallisesti 30.8. mutta jo 28.8. kannattaa olla mukana. Kahden ensimmäisen päivän ohjelmassa on tutustumista ja perehtymistä opiskelukäytänteisiin Helsingin aikuislukiossa.

Tervetuloa oppilaitokseen 28.8. klo 16! Voit tulla odottamaan ala-aulaan, josta opiskelijoita tullaan vastaanottamaan.

 

 

21-6-2017

Porukalla pääosaan -hanke käynnistyi maaliskuussa 2017. Kevään ja kesän aikana hankkeessa oli käynnissä aktiivinen markkinointi- ja rekrytointivaihe. Rekrytoinnin tavoitteena oli löytää maahanmuuttajanuoria mukaan opiskelemaan peruskoulun päättövaihetta Helsingin aikuislukion taide- ja kulttuuripainotteiseen ryhmään. Mukaan saatiin jo joukko sopivia nuoria! Ryhmä täydentyy vielä kesän aikana –  ja lisäksi elokuussa (11.8.) pidetään yksi haastattelupäivä.

Jos haluat mukaan, tai tiedät jonkun, joka voisi olla sopiva, voit olla yhteydessä Helsingin aikuislukion apulaisrehtori Katri Kotilaiseen. (Puh. 040 683 0581, katri.kotilainen(at)edu.hel.fi). Heinäkuussa hanke lomailee, mutta elokuussa ollaan jälleen paikalla.

Mukavaa kesää kaikille!