Ajankohtaista

18-04-2018

Porukalla pääosaan -hankkeeseen haetaan uusia opiskelijoita suorittamaan peruskoulun päättövaiheen opintoja!

Opiskelu alkaa elokuun lopussa 2018.

Opiskelijavalinnat: Haastatteluja pidetään Helsingin aikuislukiossa (Kajaaninlinnatie 10)  22.5.2018 ja 5.6.2018 sekä sopimuksen mukaan.

Jos olet kiinnostunut opiskelemaan uudenlaisella tavalla osana Porukalla pääosaan -hanketta tai tiedät jonkun, joka voisi olla sopiva, ota Porukalla pääosaan -hankkeen tiimiin yhteyttä.

Tiina Valkendorff, projektipäällikkö (tiina.valkendorff@humak.fi, puh. 0400349283)

Päivi Ruutiainen, projektityöntekijä (paivi.ruutiainen@humak.fi, puh. 0207621205)

Katri Kotilainen, Helsingin aikuislukion virka-apulaisrehtori (katri.kotilainen@edu.hel.fi, puh. 0406830581)

 

Helsingin aikuislukio kutsuu uusia opiskelijoita joukkoon.

 

12-04-2018

Porukalla pääosaan -nuoret Nurmijärvellä seikkailemassa ja suorittamassa biologian opintojaan

Torstaina, 12.4. Porukalla-hankkeen nuorilla oli seikkailujen päivä, kun tehtiin matka Itä-Helsingistä Nurmijärvelle. Päivä käynnistyi Itäkeskuksesta klo 9.30.

Päivän ideoivat kolmannen vuosikurssin yhteispedagogiaopiskelijat Johanna Sutinen ja Katiina Korpela. Päivä liittyi osana heidän opinnäytetyökokonaisuuteensa.

Seikkailukasvatuspäivän osallistujia olivat Porukalla pääosaan -hankkeen nuoret opiskelijat. Seikkailukasvatuspäivässä yhdistyi huvi ja hyöty: seikkailupolku oli osa Porukalla pääosaan -opiskelijoiden biologian kurssia, joka toteutettiin uuden opetussuunnitelman hengessä autenttisessa ympäristössä – metsässä.

Päivää seuraamassa olivat myös Helsingin aikuislukion virka-apulaisrehtori Katri Kotilainen sekä biologian opettaja Suvi Niemi-Kapee.

 

18-08-2017

Opiskelu Helsingin aikuislukion perusopetuksen päättövaiheen linjalla alkaa virallisesti 30.8. mutta jo 28.8. kannattaa olla mukana. Kahden ensimmäisen päivän ohjelmassa on tutustumista ja perehtymistä opiskelukäytänteisiin Helsingin aikuislukiossa.

Tervetuloa oppilaitokseen 28.8. klo 16! Voit tulla odottamaan ala-aulaan, josta opiskelijoita tullaan vastaanottamaan.

 

 

21-6-2017

Porukalla pääosaan -hanke käynnistyi maaliskuussa 2017. Kevään ja kesän aikana hankkeessa oli käynnissä aktiivinen markkinointi- ja rekrytointivaihe. Rekrytoinnin tavoitteena oli löytää maahanmuuttajanuoria mukaan opiskelemaan peruskoulun päättövaihetta Helsingin aikuislukion taide- ja kulttuuripainotteiseen ryhmään. Mukaan saatiin jo joukko sopivia nuoria! Ryhmä täydentyy vielä kesän aikana –  ja lisäksi elokuussa (11.8.) pidetään yksi haastattelupäivä.

Jos haluat mukaan, tai tiedät jonkun, joka voisi olla sopiva, voit olla yhteydessä Helsingin aikuislukion apulaisrehtori Katri Kotilaiseen. (Puh. 040 683 0581, katri.kotilainen(at)edu.hel.fi). Heinäkuussa hanke lomailee, mutta elokuussa ollaan jälleen paikalla.

Mukavaa kesää kaikille!